Золотые россыпи

"Человек делается мудрым не силою, а часто читая."                                                                                            

"Человек есть то, чем может быть, но он не все то, чем может быть"

"Если у человека нет цели, то жизнь его, - не что иное, как продолжительная смерть."

                                                                                Д. Бруно.

суббота, 11 декабря 2010 г.

Фізика та техніка в Україні

           фото http://scifiart.narod.ru/Holiday/3.htm

   Сергій павлович Корольов (1907-1966) - всесвітньо відомий вчений і крнструктор, творець стратегічної космічної зброї середньої та міжконтинентальної дальності в Радянському Союзі, засновник практичної космонавтики.
   Саме за допомогою ракет, що були створені під керівництвом С.П. Корольова, у 1957 р. був запущений перший штучний супутник Землі; вдалося сфотографувати зворотній бік Місяця;
у 1961 р. здійснив політ у космос перший космонавт нашої планети Юрій Олексійович Гагарін.
   На створених Корольовим космічних кораблях "Восток" відбувся перший політ жінки у космос, уперше був здійснений вихід людини у відкритий космос.
   Багато ідей ученого було реалізовано вже після його смерті. Так технічні рішення, що були втілені в космічному кораблі "Союз", заклали підвалини для створення орбітальних станцій.
   За наукові заслуги у 1958 р. С.П.Корольов був обраний дійсним членом Академії наук СРСР, йому двічі було присвоєно звання Героя соціалістичної праці.
   На честь С.П. Корольова названо вулиці в багатьох містах колишнього Радянського Союзу, зокрема в Київі, Москві. Ім'я видатного вченого було присвоєно двом науково-дослідним суднам, високогірному піку на Памірі, перевалу на Тянь-Шані.
   З Україною були тісно пов'язані молоді роки Сергія Павловича. Він народився в Житомирі, навчався в Київському політехнічному інстітуті, свої перші розробки літальних апаратів - планерів - випробував у Криму, поблизу Коктебеля. (Ф.Я.Божинова, фізика 8 кл.)
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий