Золотые россыпи

"Человек делается мудрым не силою, а часто читая."                                                                                            

"Человек есть то, чем может быть, но он не все то, чем может быть"

"Если у человека нет цели, то жизнь его, - не что иное, как продолжительная смерть."

                                                                                Д. Бруно.

четверг, 23 декабря 2010 г.

Фізика та техніка в Україні

   Міст Патона в Києві (http://photo.unian.net/ukr/themes/1661/?fp=240)


Інститут електрозварювання ім. Є. О. Патона ПАН України (Київ)
  
 Практично кожного дня ми стикаємося з яви­щем дугового розряду або його наслідками. Це і маленькі «сонця», які палають у руках робіт­ників на будмайданчиках, і звичайні петлі, при­варені до дверей у вашій оселі. Саме завдяки зварюванню фізичне явище «луговий розряд» набуло такого поширення. Безперечний світовий авторитет України в цій галузі забезпе­чили роботи вчених Інституту електрозварювання ім. Є. О. Патона.
У багатьох місцях пострадянських країн розташовані монументи з танком Т-34 кра­щим танком Другої світової війни. Таке визнання танк отримав багато в чому завдяки новітній на той час технології зварювання броні, яку розробив засновник та перший ди­ректор інституту академік Євген Оскарович Патон.
На фото відомий суцільнозварний міст Патона у Києві. Цей міст Американське зва­рювальне товариство визнало видатною зварною конструкцією XX ст.
Президент НАНУ академік Борис Євгенович Патон, який зараз очолює інститут, гідно продовжив справу свого батька. Під його керівництвом розроблені не тільки «звичайні» засоби зварювання для промисловості новітні технології застосовуються в космосі й на­віть для зварювання живих тканин. (Ф.Я.Божинова, фізика 9кл)

Комментариев нет:

Отправить комментарий